۴ - عدم کنترل و اشراف روی درمان
وقتی که به دندانپزشک مراجعه میکنید باید به او اعتماد کامل داشته باشید. البته کمی سخت است؛ چون در حالتی قرار گرفتید که نمیتوانید ببینید چه اتفاقی در حال افتادن است و کنترلی روی آن ندارید.
راهکار: از دندانپزشکتان بخواهید پیش از شروع درمان، مراحل آن را برای شما توضیح دهد و شما را با وسایل دندانپزشکی آشنا کند. وقتی کاربرد و تعریف هر وسیله را بدانید از دیدن آن احساس وخشت نخواهید کرد.
۵ - دریل دندانپزشکی
صدای دریل دندانپزشکی مثل صدای ناخن کشیدن روی تخته است و وقتی که با صدای ساکشن مخلوط میشود باعث استرس میشود .
راهکار: دریلهای دندانپزشکی با هوا کار میکنند. صدای وحشتناک دریلهای دندان پزشکی ناشی از عبور هوا از بین پرههای دستگاه است. پس بیدلیل از صدای عبور جریان هوا نترسید! اگر دریلهای دندانپزشکی کهنه نشده باشند و پیش از استفاده، کاملا روغنکاری شوند صدای ناهنجار آنها کمتر خواهد بود .
راهکار هملی برای نشنیدن صدای دریل دندان پزشکی گرفتن گوشها یا گوش کردن به موسیقی بهوسیله هدفن است. البته یادتان باشد صدای موسیقی را تا حدی بلند کنید که بتوانید صدای دندان پزشکتان را بشنوید !
۶ - شرمندگی از وضعیت دندانها
یکی از دلایل مردم برای عدم مراجعه به دندانپزشک شرمندگی و خجالت از وضعیت دندانهاشان است. آنها حجالت می کشند کسی از وضعیت وخیم دندانهاشان مطلع شود؛ حتی یک دندانپزشک !
راهکار: همیشه به شوخی به بیمارانی از این دست میگویم: چرا فکر میکنید باید از داشتن دندانهای پوسیده و بد شکل شرمنده باشید، در حالی که من از اصلاح همین پوسیدگیها و خرابیها پول در میآورم! پس سرتان را بالا بگیرید و با افتار بگویید آقای دکتر من کلی دندان پوسیده دارم !
مطمئن باشید دکترتان دندانهایی بدتر از دندانهای شما دیدهاند. حتم بدانید هر چه مراجعه به دندانپزشک را به تاخیر بندازید وضعیت دندانتان بدتر میشود؛ مثلا یک پوسیدگی ساده تبدیل به درمان ریشه میشود .
۷ - بوی دندانپزشکی
موادی که برای ضد عفونی کردن وسائل دندانپزشکی بکار برده میشود بوی خیلی خاصی دارد که به تنهایی باعث ایجاد استرس میشود؛ حتی قبل از اینکه وارد اتاق معاینه شوید .
راهکار: اگر شامه حساسی دارید و از بوی مواد دندانپزشکی یا بوی تراش دندان آزرده و یا حتی منزجر میشوید میتوانید با یک راهکار ساده اثر ناخوشایند این بوها را از بین ببرید: به خودتان عطر بزنید یا از دندان پزشک بخواهید از اسپری خوشبو کننده در اتاق استفاده کند .
۸ - احساس تهوع و خفگی
وقتی دندانپزشک برای معاینه یا درمان، ابراز خود را به دهان شما وارد میکند ممکن است احساس خفگی یا تهوع کنید. افرادی که احتمال به وجود آمدن حالت تهوع در آنها بیشتر است معمولا از مراجعه به دندانپزشک خودداری میکنند؛ چون میترسند در حین معاینه استفراغ کنند .
راهکار: اگر شما به نزدیک شدن هر جسم و مادهای به محدوده حقلتان حساسید و دچار تهوع میشوید اول از همه مشکلتان را به دندانپزشک اعلام کنید تا او مراعات شما را بکند. دندانپزشک با بیحس کردن موضعی ناحیه انتهای کام و حلق، این مشکل را به سادگی حل میکند. پیشنهاد میکنم حین درمان دندانپزشکی از بینیتان نفس بکشید و اصلا به حس تهوع و عق زدن فکر نکنید .
منبع: های دکتر